Mit tehet érted egy lakberendező?

Színes otthon profi segítséggel

Ha láttál már olyan tévéműsort, amiben a gazdag emberek egy varázsütésre felújítják a lakást, talán van egy elképzelésed a lakberendezők munkájáról. A valóságban nem csak a híres emberek alkalmaznak enteriőr designert, és a feladat is jóval nehezebb, mint mutatós dekorációt vásárolni a megbízó pénzén. Sok jó ötletet adhat egy lakberendezős show, de sajnos hamis képet fest egy tényleg izgalmas szakmáról. Valójában rengeteg időt, pénzt és fejfájást megspórolsz, amikor egy profi segít felújítani a lakásodat.

színes otthonMit csinál egy lakberendező?

Ma lakást vásárolni és fenntartani komoly befektetés. Egy enteriőr designer kiemeli ennek a befektetésnek a legszebb vonásait. Szakértő szemmel látja meg az akadályokat és rejtett lehetőségeket. Talán nincs ötleted, hogyan dekoráld a lakásod, vagy már megálmodtad a tökéletes otthont, épp csak az erre szánt idő és a részletek hiányoznak. Egy lakberendező segít, hogy az első lépéstől a utolsó finomításokig minden terv szerint haladjon, és a végén valóban minőségi otthon legyen a lakásodból.

Miben segít?

Bár elsőre furcsán hangzik, de egy lakberendezővel kedvezőbb áron végezheted el a lakásfelújítást. Több évnyi tapasztalata van az életterek átalakításában, ezért hamarabb észreveszi, mi működhet, és mi emelheti meg a költségeket. Három dolog is elérhető egy lakberendezőnek, amit másként nem pótolhatnál. Kiterjedt kapcsolati háló, számtalan nyersanyag, és sokkal több kiegészítő termék áll a rendelkezésére. Ezzel nagyon sok kiadást a minimálisra csökkenthetsz, a keresésre szánt időről nem is beszélve.

Hogyan dolgozik?

Amikor ránézel egy tervrajzra, láthatod a lakás fő vonalait, esetleg azt, hol van bekötve az áram és a víz. A gyakorlott enteriőr designer ugyanezen a tervrajzon látni fogja a belső terek kihasználtságát, és hogy érvényesül-e a természetes fény az épületben. Egy lakberendező ismeri a belsőépítészet alapjait, az otthoni minőségi idő feltételeit, és a legújabb irányzatokat, de tud gondolkodni egy kivitelező fejével is.

Te is tudod, milyen sokat ér egy igazi szakember az megvalósítás során. Ha megbízod, a lakberendeződ lesz a kapocs a kivitelező és közted.

Neked mire van szükséged?

Egy lakberendező mindig a személyes igényeidhez igazítja a szolgáltatását. Milyen lehetőségeid vannak? Ha csupán a kezdeti lépéseknél szeretnél segítséget, egy szóbeli tanácsadás alkalmával meghatározhatod az ideális otthon stílusát és megkapod a legjobb források és szakemberek elérhetőségét is. Az otthon-tervezés során költségvetést és moodboardot, komplexebb terveknél pedig alaprajzi változatokat készít neked a lakberendező. Kiviteli tervezésreakkor van szükséged, ha szeretnéd kihozni a lehetőségeidből a maximumot, minden részletet összehangolva.

Van már elképzelésed, de még nem tudod, hogyan fogj hozzá? Segítek megtervezni a tökéletes otthont!