Így kezdj hozzá a lakás felújításához!

Mit teszel, ha a család kinőtte lakást?

Az ideális otthon rólad és a szeretteidről szól. Nem jó egy olyan lakásban élni, ahol korlátozva érzed magad. Mindig tehetsz azért, hogy barátságosabb legyen. Sokféle módon változtathatsz a környezeteden a bútorok rendezésétől egészen az alaprajz átírásáig. A renoválás viszont minden esetben egy komoly befektetés, ami tartogathat meglepetéseket. Nézzük meg, mire érdemes figyelni, ha felújítanád az otthonodat.

 

Találd ki, mit szeretnél a lakásfelújítása során.

Megláttad a lehetőséget egy házban, és szeretnéd az igényeidhez alakítani? Talán az első közös otthont tervezitek a kedveseddel, vagy egészen felforgatta a lakást egy új családtag érkezése. Az is lehet, hogy már öreg az épület, ezért muszáj változtatni egy-két dolgon. Mindegyik esetben segít egy kérdés.

Ha korlátlan lehetőségeid volnának, mit tennél a lakással?

Felújítására

 

Tervezd meg!

Nálad jobban senki sem tudja, mitől lesz a lakás igazán otthonos. De vajon meg is valósíthatóak az ötleteid? A lakásfelújítás tervezésekor erre keresed a választ. Gondold át, milyen mértékű változtatásokra lesz szükség. Ha komolyabb elképzeléseid vannak, érdemes egy lakberendezőt vagy enteriőr designert is bevonni a tervezésbe. Sokat számít egy szakember segítsége, aki ismeri a merész ötletek anyagi oldalát is.

Készíts stratégiát!

Amikor viszont látod a víziód az alaprajzon, akkor jön az igazi kihívás: megszervezni a renoválást. A kritikus időszakban kivitelezők dolgoznak körülötted, amíg átalakul az élettér. Jó stratégiával azonban a lakásfelújítás is átvészelhető. Egy felkészült lakberendező ismeri a profi kivitelezőket és szolgáltatókat. Összeköt azokkal a szakemberekkel, akik megbízhatóan, az igényeid szerint dolgoznak. Ettől persze nem lesz könnyebb a családnak az átmeneti időszakban. Készüljetek fel arra, amikor a ház egy-egy része használhatatlan lesz a felújítás miatt.

Határozd meg a keretet!

Sokan a költségek miatt halogatják a lakásfelújítást. Addig sajnos nem fogsz reális árakat látni, amíg nem ülsz le megtervezni az átalakítást. A költségvetés elkészítéséhez először meg kell határoznod egy anyagi keretet. Ezután egy lakberendező vagy belsőépítész igyekszik a legtöbbet kihozni a lehetőségekből. Segít a minőségi anyagok beszerzésében, és felkészít a váratlan kiadásokra. A tapasztalat alapján érdemes 10-15%-kal többet számolni az eredeti keretnél, mert mindig történnek meglepetések.

tervezés

A lakásfelújítással javíthatsz a hétköznapok minőségén, komfortos és praktikus otthont teremtve a családodnak. Ha te is átalakítanád az otthonod, de még bizonytalan vagy, keress bátran személyre szabott tanácsokért!