5+1 lakebrendezési tipp, hogy azonnal a legjobb áron adhasd el a lakásodat

Hallottál már a home stagingről? Tudod, mik azok a trükkök, amikkel rögtön vonzóbbá teheted az ingatlanodat az igazán jó vevők számára is? Olvasd el ezt a cikket, és megtudod, hogyan készítheted fel a lakásodat eladásra vagy kiadásra gyorsan és egyszerűen!

A nyárvégi albérletvadászat szezonja már lassan zárul. Ám ha a te lakásod még mindig nem talált új lakót, esetleg éppen most szeretnéd eladni vagy kiadni, akkor a legjobb helyen jársz! Megmutatom azt az 5 dolgot, amit meg kell tenned, ha jó áron szeretnéd értékesíteni az ingatlanodat.home staging

Mi az a home staging?

A home stanging a lakberendezés egy egészen különleges fajtája, ugyanis többnyire csak egy rövid időre szóló, ideiglenes berendezést jelent. A home staging célja, hogy az ingatlanra minél előbb jó vevőt találjunk. Ennek érdekében pedig úgy rendezzük be a lakást, hogy az a legjobb arcát mutassa, az érdeklődők számára pedig kézzel foghatóvá tegyük, mi mindent hozhatnak ki belőle, ha megveszik.

Hogy csináld?

Ha nem szeretnél megfizetni egy profi, home stagingben jártas szakembert, akkor is van megoldás. Nem feltétlenül olcsóbb, és a munka garmada rád vár majd. De némi szépérzékkel, egyszerű, de jó megoldásokkal nagyon könnyen varázsolhatod ékszerdobozzá a lepukkant kis garzont, vagy kacsalábon forgó palotává az öreg házikódat.

Mindössze kézügyességre, a már említett szépérzékre, és beleérző képességre lesz szükséged. A többi pedig már csak a pénzen múlik. És hogy mivel kezdd az egész cécót?

  1. Takaríts ki!

Ez a legolcsóbb, de sokszor a leglátványosabb mutatvány. Ki akarna olyan lakást venni, amit nem takarítottak ki rendesen, talán soha? Egy alapos takarítás során sokszor kiderülhet, hogy az öreg metlaki valójában csodás ékkő, a nappali pedig világosabb, mint gondoltad – csak egy kis ablakpucolás hiányzott neki!

  1. Tedd el a személyes tárgyakat!

Ne feledd, a home stagingnek az a lényege, hogy a jövendőbeli vevőd könnyedén odaképzelhesse magát a lakásba, mintha máris az övé lenne. Ha a te érettségi tablófotód, meg a félmaratonon kapott kitűződ díszeleg a vitrinben, akkor legfeljebb vendégnek érezheti csak magát. Az pedig kevés lesz! Nyilván nem kell lenyomoztatnod az illetőt, vagy a Facebook profilképét illeszteni a képkeretekbe. Bőven elég, ha elteszed ezeket a nagyon személyes tárgyakat, és inkább olyasmit teszel a polcokra, ami akárkié lehetne.

  1. Javítsd meg, ami elromlott!

Pislákol az égő? Nyikorog a bejárati ajtó? Foltos a kanapé huzata? Javítsd ki ezeket a könnyen-gyorsan megoldható problémákat! Ez viszonylag kis erőfeszítést igényel, mégis sokat tehetsz hozzá vele a kellemes és igényes összképhez.

  1. Szabadulj meg a merész falszínektől!

Lehet, hogy te imádtad a püspöklila hálószobát, de ha a lakásod iránt egy agglegény érdeklődik, neki ez nem valószínű, hogy tetszeni fog. Egy tisztasági festés egyébként is jót tesz az értékesítési esélyeidnek. Ha élsz vele, válassz visszafogott, neutrális színeket, amikbe bárki könnyen beillesztheti a saját elképzeléseit.

  1. Hagyd érvényesülni az erősségeket!

Minden lakásnak vannak erősségei, csak meg kell találnod őket és hagynod kell, hogy önmagukért beszéljenek. Gyönyörű fa parketta van a szobákban? Lakkozd fel és szedd fel a szőnyegeket, hadd ragyogjon! Szép a kilátás? Húzd szét a függönyöket és tárd ki az ablakot, hogy aki belép, rögtön észrevegye! Apró dolgok is elegendőek lehetnek, hogy az álomvevőd beleszeressen az ingatlanba.

+1 Nappal fotózz/hívd el az érdeklődőket!

Egy sötét lakás mindenképpen barátságtalanabb hatást kelt, mint egy világos. Ezért az ingatlanhirdetéshez felhasználni kívánt fotókat is nappal, elhúzott függönyökkel készítsd. Valamint lehetőleg a megtekintéseket is igyekezz olyankorra szervezni, amikor még világos van kint.

Ám ha te biztosra szeretnél menni és szeretnéd feljebb tornázni a vételárat, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!